Pannendak vervangen

pannendak_vervangenIs je pannendak verouderd en aan vervanging toe? Dan is het nú de tijd voor de aanleg van een groendak! Daarmee geef je jouw woning een hele nieuwe look en draag je bij aan een beter milieu! Denk je dat een groendak niet mogelijk is bij een schuin dak? Dan heb je het helemaal verkeerd, want met een speciaal raster of met groendakpannen kun je daken met een hellingshoek tot 55 graden ook groen maken! Ga je jouw pannendak vervangen? Maak er dan dus meteen een groendak van!

Voordelen van een groendak

Een groendak heeft vele voordelen. Het is niet alleen mooi, maar isoleert ook beter waardoor de temperatuur in huis constanter en comfortabeler is. De vegetatielaag werkt bovendien ook isolerend voor wat betreft geluid en daardoor heb je minder last van herrie buitenshuis. Dankzij de isolerende waarde van het groendak, kan je echt besparen op stookkosten. In de winter kan de thermostaat omlaag en in de zomer maak je minder snel gebruik van airco of ventilator.

Maar niet alleen in huis is het comfortabeler; ook voor buiten heeft een groendak een positief effect. De plantjes werken lucht zuiverend en houden overtollig regenwater gedeeltelijk vast en wat ze niet vasthouden wordt geleidelijker afgegeven aan het riool. De problemen met wateroverlast bij hevige regenval worden dan ook significant verminderd als er een paar groendaken in de buurt zijn!

Groendak op een schuin dak

Een schuin dak is natuurlijk wat lastiger om een groendak op aan te brengen, want er is altijd het risico dat de boel Sedum dakpangaat schuiven en de plantjes eraf vallen. Daarom moet je gebruik maken van een speciaal raster waarin de vegetatielaag houvast heeft. Ga je het pannendak vervangen, dan is de groendakpan echt een perfecte oplossing. Het zijn dakpannen die samen een raster vormen en al begroeid zijn (met Sedum). Deze pannen hebben precies hetzelfde formaat en gewicht als gewone dakpannen en kunnen daardoor naadloos in een bestaand pannendak worden opgenomen. Dit geldt zowel voor de vervanging van een gedeelte van de dakpannen als voor de aanleg van een compleet nieuw pannendak. Elke pan is dan een barrière op zich, waardoor de plantjes niet kunnen gaan schuiven.


Groendak offerte aanvragen:

Gratis en vrijblijvend en offerte aanvragen voor het laten aanleggen van uw sedumdak: