Groendakpan

Heb je een schuin dak en wil je daar graag een groendak van maken, dan is de groendakpan daarvoor ideaal. Een groendakpan is een dakpan begroeid met sedum. Deze dakpannen zijn zo ontworpen dat ze precies dezelfde maat en gewicht hebben als normale dakpannen. Daarom zijn ze makkelijk te gebruiken voor zowel de vervanging van een bestaand pannendak als voor een schuin waar nog een dakbedekking op moet worden aangebracht.

Groene dakpannen, wat zijn de voordelen?

groendakpanDeze begroeide dakpannen combineren de voordelen van een groendak met de voordelen van een pannendak. Dat betekent dat het goed isoleert, goed waterdicht is en goed ademt. Als je een zolderkamer hebt of een zolder wilt ombouwen tot slaapkamer, is het natuurlijk erg prettig als het er in de zomer niet al te heet en benauwd wordt en in de winter niet ijskoud. Met een groendak heb je een prima isolatie en is de temperatuur in de kamer onder het dak veel stabieler en comfortabeler.

De voordelen van een groendak zijn verder dat het een duurzame dakbedekking is die vriendelijk is voor het milieu. Door de isolerende werking kunnen de stookkosten immers verlaagd worden en bovendien is het groen in staat schadelijke stoffen in de lucht om te zetten en af te breken in onschadelijke elementen. Het zuivert dus de lucht! Een ander voordeel is dat bij hevige regenval het hemelwater geleidelijker wordt afgevoerd naar de riolering. Deze overstroomt dus minder snel en daardoor ontstaat er minder snel wateroverlast in de buurt.

Groene dakpannenEen groot voordeel van een groendakpan is verder dat deze door zijn vorm geschikt is voor echt schuine daken; ze kunnen gebruikt worden voor daken met een hellingshoek tot maar liefst 55º! Omdat deze dakpannen perfect passen in  een bestaand dakpannensysteem, kunnen ze de oude dakpannen vervangen en worden gecombineerd met de gebruikelijke hulpstukken zoals hoekpannen, nokpannen, dakdoorvoeren, vogelpannen enzovoorts. Het is dus gewoon uitwisselbaar met de normale dakpan en makkelijker kan dus niet!

 


Groendak offerte aanvragen:

Gratis en vrijblijvend en offerte aanvragen voor het laten aanleggen van uw sedumdak: